Amerikanac Hearne novi zamjenik Incka i supervizor za Brčko Amerikanac Hearne novi zamjenik Incka i supervizor za Brčko
Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izrazio je dobrodošlicu američkom diplomati, Dennisu W. Hearneu, koji je preuzeo dužnost novog prvog zamjenika visokog predstavnika i... Amerikanac Hearne novi zamjenik Incka i supervizor za Brčko

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko izrazio je dobrodošlicu američkom diplomati, Dennisu W. Hearneu, koji je preuzeo dužnost novog prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Distrikt.

“Sjedinjene Američke Države su još jednom pokazale i potvrdile svoju odlučnost i neprekidnu podršku implementaciji mira u Bosni i Hercegovini, kao i mom uredu, imenovanjem iskusnog američkog diplomate s izuzetnom karijerom, Dennisa Hearnea. Uvjeren sam da ćemo zajednički dati značajan doprinos i pomoći BiH da postigne svoj zacrtani strateški cilj priključenja evroatlantskim integracijama”, rekao je visoki predstavnik.

Hearne ima bogato iskustvo na području zapadnog Balkana, gdje je u periodu između 1993. i 1996. godine radio u Hrvatskoj i BiH. Nakon toga je u periodu od 1996. do 1998. godine radio za Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju.

Podjelite članak: