BRATSTVU NOVI GOSTUJUĆI PORAZ – OLIMPIK NA VRHU TABELE BRATSTVU NOVI GOSTUJUĆI PORAZ – OLIMPIK NA VRHU TABELE
Nogometaši Bratstva su mini seriju gostujućih utakmice (2) završili sa dva poraza. Nakon što je Olimpik bio bolji u 9. kolu sa 2:1 danas... BRATSTVU NOVI GOSTUJUĆI PORAZ – OLIMPIK NA VRHU TABELE

Nogometaši Bratstva su mini seriju gostujućih utakmice (2) završili sa dva poraza. Nakon što je Olimpik bio bolji u 9. kolu sa 2:1 danas je ekipa Bratstva poražena i u utakmici 10. kola u Živinicama od Slavena sa minimalnih 1:0. Gol odluke je pao sredinom prvog poluvremena. Bratstvu malo nešto nedostaje da odigra kvalitetno u gostima i donese poneki bod više ali čini se da je za Gračanlije to malo ipak previše. Bio im je ovo 5. prvenstveni tj. 5. gostujući poraz u šest odigranih utakmica. Sa ovim porazom ekipa je pala na 10. mjesto sa 13 bodova. U narednom kolu u Gračanici gostuje TOŠK.

Ekipa Bratstva je u dosadašnjih šest gostujućih utakmica upisala pet poraza a bod je donesen samo iz Čapljine kada je bilo 3:3. Loša forma u gostima traži da ekipa na domaćem terenu mora biti sigurna pa se tako i u susretu protiv TOŠK-a pobjeda nameće kao imperativ.

Kada su u pitanju ostali rezultati 10. kola, na vrhu je došlo do promjene s obzirom da je Olimpik pobijedio u Tešnju a da je Sloga remizirala protiv Iskre. Olimpik je preuzeo vrh tabele a Sloga je sada druga.

Izvor: sport u Gračanici

Podjelite članak: