Doboj: „Gastro fest“ privukao Dobojlije, ali i lokalne funkcionere Doboj: „Gastro fest“ privukao Dobojlije, ali i lokalne funkcionere
DOBOJ – Miris roštilja, kotlića te štandovi sa vinima, rakijom i likerima privukli su Dobojlije i lokalne političare na „Gastro fest“, na kojem su... Doboj: „Gastro fest“ privukao Dobojlije, ali i lokalne funkcionere

DOBOJ – Miris roštilja, kotlića te štandovi sa vinima, rakijom i likerima privukli su Dobojlije i lokalne političare na „Gastro fest“, na kojem su priznali da vole sve da jedu, ali da se ne guraju u kuhinju i za šporet.

Danijel Gajić, potpredsjednik Skupštine grada, kazao je da najviše voli da jede povrće i bareno meso, to jelo zna i da napravi, a na pitanje šta voli od deserta, u šali odgovara da nema nijedan porok osim slatkiša.

„Iako kod nas važi mišljenje da žene uglavnom treba da kuvaju, ja se trudim i nastojim da svake godine unaprijedim svoje znanje o tome i da napravim neko novo jelo. Kuvano povrće sa piletinom, bijelim mesom, volim da jedem i da pravim. Što više različitog povrća se vrlo malo kuva, a piletina se na maslinovom ulju prži i začini sa dosta začina“, kaže Gajić te dodaje da se nije usuđivao da priprema slatkiše.

 Slavko Gligorić, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS, navodi da, s obzirom na prirodu njegovog posla i čestu odsutnost, nema vremena da kuva, ali zato voli da jede sve, najviše ribu i variva.

„Veliki sam gurman, vrlo malo jela ima da ih ne jedem, veliki sam ljubitelj ribe. Znam da napravim, ali imam tako čestitu ženu, koja je i veliki kuvar, i jednostavno nemam priliku da pravim. Volim dosta kuvano, od gulaša, raznih čorbi, pasulja, sve što je na kašiku“, priznao je Gligorić.

 Njegov stranački kolega Slađan Jović, odbornik u Skupštini grada, kaže da voli tradicionalna srpska jela.

„Cicvara, pura, pite… Volim jela ispod sača, pravim sač u prirodi, veliki sam poznavalac i rado ga spremam. Koristim teletinu, krompir, papriku i ostalo povrće“, naveo je Jović.

Većina dobojskih političara često se hrani u jednom ovdašnjem restoranu, koji je svoju bogatu ponudu predstavio na „Gastro festu“, a radnica tog restorana Mladenka Blagojević nam je otkrila šta najviše naručuju kada odluče da, umjesto kod kuće, ručaju ili večeraju u tom ugostiteljskom objektu.

„Rolovana teletina je obilno jelo i to najviše traže, i riba se dosta jede. Posebnih prohtjeva nisu imali, pošto je raznovrsna ponuda, svako nađe nešto u ponudi što voli“, ispričala je Blagojevićeva te nam se pohvalila da imaju najbolji čokoladni sufle koji je omiljeni desert i građanima i političarima.

 

nezavisne.com

Podjelite članak: