Dodik otvorio Tehničko – laboratorijski centar u Doboju Dodik otvorio Tehničko – laboratorijski centar u Doboju
DOBOJ – Milorad Dodik, predsjednik RS, Obren Petrović, gradonačelnik Doboja i Zoran Ćurguz, dekan Saobraćajnog fakulteta otvorili su u Doboju, na lokaciji pored magistralnog... Dodik otvorio Tehničko – laboratorijski centar u Doboju

DOBOJ – Milorad Dodik, predsjednik RS, Obren Petrović, gradonačelnik Doboja i Zoran Ćurguz, dekan Saobraćajnog fakulteta otvorili su u Doboju, na lokaciji pored magistralnog puta M17 u naselju Pijeskovi, Tehničko-laboratorijski centar, vrijednosti oko sedam miliona KM.
 Izgradnju su finansirali Vlada RS u sklopu pomoći Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, i grad Doboj. Otvaranju ove ustanove prisustvovali su i Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, te Alen Šeranić, ministar nauke i tehnologije RS, poslanici u Narodnoj skupštini RS iz Doboja, odbornici u Skupštini grada Doboj.

Tehničko laboratorijski centar je otvorem u sklopu obilježavanja Dana Saobraćajnog fakulteta, a istim povodom biće promovosani inženjeri i masteri saobraćaja, te otvoreni Dani saobraćaja koji se održavaju osim u Doboju i u Tesliću.

Dodik: Ekonomija raste, stvaraju se uslovi za povećanje plata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da ekonomija Srpske raste drugu godinu zaredom i da treba pokušati obezbijediti povećanje plata za sve radnike u, prije svega, realnom, ali i u javnom sektoru.

„To mora biti realno, a ne spekulativno. Mislim da se stvaraju uslovi za tako nešto“, rekao je Dodik novinarima, napomenuvši da o tome treba razmisliti kao što je ranije rađeno na planu o povećanju penzija.

Predsjednik Srpske je istakao da republičke vlasti čine sve da se stvari u Republici pomjere na viši nivo.

„Dobra vijest za sve je da smo prevazišli period globalne ekonomske krize koja je u Republici ostavila znatne probleme, pa i same posljedice poplava u Srpskoj iz 2014. godine. Sanirali smo i učinili funkcionalnim sve porušene i ugrožene objekte“, napomenuo je Dodik.

 

nezavisne.com

Podjelite članak: