“Hvala Tuzla Cityju, ovim cvijetom se pronose poruke mira” “Hvala Tuzla Cityju, ovim cvijetom se pronose poruke mira”
Danas je na stadionu u Simin Hanu upriličena press-konferencija za štampu FK Tuzla City. Razlog press-konferencije je potpisivanje ugovora između U.G “Gračaničko keranje” iz... “Hvala Tuzla Cityju, ovim cvijetom se pronose poruke mira”

Danas je na stadionu u Simin Hanu upriličena press-konferencija za štampu FK Tuzla City. Razlog press-konferencije je potpisivanje ugovora između U.G “Gračaničko keranje” iz Gračanice i FK Tuzla City o ustupanju i korištenju Cvijeta Srebrenice ekipi iz Simin Hana, koji će ubuduće krasiti grb ovog kluba.

Prisutnim novinarima prvi se ispred Tuzla Cityja obratio Mirsad Suljić, šef marketinga ovog kluba.

“Zahvaljem se gospođama iz udruženja i medijima koji nas prate. Prilikom promjene grba mi smo odlučili da Cvijet Srebrenice bude dio Tuzla Cityja, jer mi svi potičemo iz tog kraja. Sretni smo zbog ove saradnje i zaista nam predstavlja veliko zadovoljstvo što nam je ukazano povjerenje”, rekao je Suljić

U ime Udruženja građana “Gračaničko keranje” prisutnim novinarima se obratila predsjednica udruženja Azemina Ahmetbegović.

“Želim se zahvaliti Tuzla Cityju. Ovo je pokazatelj kako se poštuju drugi, kako poštujemo sami sebe jer želimo da poštujemo put istine i sjećanja onako kako treba. Ponosni smo na ovu saradnju jer ovim putem njegova simbolika i sjećanje će biti prikazani na pravi način. Ovo je način da se pronesu poruke mira i da se nikada ne zaboravi. Nama je trebala jedna ovakva snaga i energija da sportski iznesemo ovaj cvijet na pravi put, a sigurno saradnja sa Tuzla Cityjem to jeste. Nevine žrtve nikada neće biti zaboravljene, čak i kada nas više ne bude, on će ostati kao sjećanje na vrijeme koje nikada neće biti zaboravljeno”, rekla je Ahmetbegović.

Izvor: sportsport.ba

Podjelite članak: