Izložba ženskih rukotvorina u Gračanici Izložba ženskih rukotvorina u Gračanici
U Gračanici 23.septembra održan je sajam pod nazivom “Šta sve ženske ruke rade”. Posjetioci  sajma mogli su vidjeti zimnice, domaće sokove, slikanje na staklu... Izložba ženskih rukotvorina u Gračanici

U Gračanici 23.septembra održan je sajam pod nazivom “Šta sve ženske ruke rade”. Posjetioci  sajma mogli su vidjeti zimnice, domaće sokove, slikanje na staklu i razne ručne radove. Cilj ovog projekta je da se žene ekonomski i kulturno osnaže.

“Na ideju smo došle u sklopu projekta rađenog na općini Gračanica i dobile smo taj projekat i uradile ga” – kazuje Hazima Topčagić, predsjednica Udruženja žena Pribava, te dodaje da je izložba prodajnog karaktera i služi u svrhu promocije udruženja.

Sajmu su prisustvovale članice iz Udruženja Stjepan Polje koje radi u sklopu Omladinskog kulturnog centra “Bosna-Art”. Njihovo udruženje djeluje već dvije godine i osvojile su prvo mjesto u pravljenju tradicionalnog jela ćetenije. Osim sekcije pravljenja ručnih radova i folklora u narednom periodu planiraju početi i sa novom sekcijom.
” Dobili smo na poklon stan, te će uskoro početi sekcija tkanja.”, zaključuju članice Udruženja “Bosna-Art”

 

 

_dsc3432_dsc3433_dsc3435_dsc3436_dsc3437_dsc3443

 

 

 

 

Podjelite članak: