MMF obećao zaštitu rasta i finansijsku stabilnost MMF obećao zaštitu rasta i finansijsku stabilnost
Međunarodni monetarni fond (MMF) završio je godišnji sastanak obećanjem da će djelovati kako bi zaštitio svjetski rast i finansijsku stabilnost od rizika vezanih za... MMF obećao zaštitu rasta i finansijsku stabilnost

Međunarodni monetarni fond (MMF) završio je godišnji sastanak obećanjem da će djelovati kako bi zaštitio svjetski rast i finansijsku stabilnost od rizika vezanih za trgovinu i geopolitičke tenzije.

Kristin Lagard, generalna direktorica MMF-a, u subotu je, po završetku sastanka MMF-a i Svjetske banke na Baliju u Indoneziji, rekla kako je globalni rast i dalje jak, ali nepromijenjen. Prema njenim riječima, zemlje bi trebale da nastave osiguravati rast, prenosi agencija Anadolija.

“Plovimo zajedno i bićemo jači. Fokusirajte se na vaše politike. Ne skrećite i sarađujmo koliko god možemo jer će nam zajedno biti bolje“, poručila je Lagard.

Međunarodni monetarni i finansijski komitet, koji savjetuje Odbor guvernera MMF-a, pozvao je zemlje da održe kredite dostupnim u skladu s njihovim nivoima inflacije i da pokušavaju povećati ekonomski rast “u interesu svih”.

 

Izvor: rtvslon.ba

Podjelite članak: