Održan Godišnji koncert učenika Muzičke škole Održan Godišnji koncert učenika Muzičke škole
U prepunoj sali Muzičke škole Gračanica 07. juna 2018. godine održan je Godišnji koncert učenika Muzičke škole. Na koncertu su nastupili učenici koji su... Održan Godišnji koncert učenika Muzičke škole

U prepunoj sali Muzičke škole Gračanica 07. juna 2018. godine održan je Godišnji koncert učenika Muzičke škole. Na koncertu su nastupili učenici koji su predstavljali školu na brojnim domaćim i internacionalnim takmičenjima (Sarajevo, Ugljevik, Tuzla, Doboj, Bijeljina, Graz, Maribor, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Bečej, Beograd). Učenici Muzičke škole imali su brojne nastupe u Gračanici povodom značajnih datuma i bili gosti u brojnim radio i TV emisijama.

Na programu su bila djela J.S. Bacha, J. Haydna, L. Van Beethovena, M.P. Musorgskog, S. Maykapara, C. Czernya, D. Shostakovicha, A. Hatchaturiana, A. Piazzolle i drugih poznatih kompozitora  koje su učenici brilijantno izveli. Nakon koncerta prisutnima se obratio direktor škole prof. Miralem Mejremić koji je čestitao učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima, a nakon toga su uručene nagrade i pehari sa takmičenja.

Učenici su osvojili 30 prvih, 26 drugih i 10 trećih nagrada, a od 110 učenika, koliko broji Muzička škola od prvog do šestog razreda, njih 29 je nastupalo na takmičenjima. Za učenicu generacije u školskoj 2017/2018. godini izabrana je Laila Zildžić.

JU OŠ “Hasan Kikić”

Podjelite članak: