Posjeta premijera i delegacije Vlade TK općini Gračanica Posjeta premijera i delegacije Vlade TK općini Gračanica
Danas je u kabinetu općinskog načelnika Nusreta Helića upriličen prijem premijera i delegacije Vlade TK, vezano za prioritetne projekte za finansiranje koji su kandidovni... Posjeta premijera i delegacije Vlade TK općini Gračanica

Danas je u kabinetu općinskog načelnika Nusreta Helića upriličen prijem premijera i delegacije Vlade TK, vezano za prioritetne projekte za finansiranje koji su kandidovni prema Vladi TK od strane Općine Gračanica. Pored predstavnika Općine, posjeti su prisustvovali premijer Vlade TK Jakub Suljkanović, ministar finansija Miralem Nuhanović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar privrede Osman Puškar i ministar unutrašnjih poslova  TK Husein Topčagić.

Nakon prijema u kabinetu općinskog načelnika, delegacija je posjetila i prostor ovogodišnjeg sajmišta, te firme RPC Superfos i Plamingo.

Premijer Suljkanović je izjavio da je zadovoljan kako teku pripreme za sajam Grapos Expo. Također je rekao da će se Vlada TK uključiti u ovaj projekat u smislu finansijske i organizacione podrške. Razgovarano je i o projektima izgradnje kružnog toka kod bolnice i sportske sale za učenike, te je premijer TK kazao da se radi na izmjeni i rješavanju pomenutih problema.

Ministar privrede Osman Puškar rekao je da je sajam Grapos Expo odlična prilika da se Gračanica, a tako i TK, predstavi u svakom pogledu. Cilj Vlade TK jeste da se ovaj sajam, kao jedan od odličnih projekata, nađe u fokusu regije a ne samo BiH. Na pitanje kako on, kao ministar privrede, komentariše da Gračanici nedostaje 1 500 radnika, ministar je izjavio da je jedan od načina da radnici ostanu ovdje poboljšanje njihovog materijalnog standarda i povećanje minimalnog ličnog dohotka, budući da su u realnom sektoru najniži lični dohoci. 

 

 

 

Podjelite članak: