Poziv mladima na softversko nadmetanje u Tuzli Poziv mladima na softversko nadmetanje u Tuzli
Bicom Systems Hackathon – “Let’s communicate!” je takmičenje u kreiranju inovativnih softverskih rješenja za chat klijente/servere ili chat botove u web, mobilnim ili desktop... Poziv mladima na softversko nadmetanje u Tuzli

Bicom Systems Hackathon – “Let’s communicate!” je takmičenje u kreiranju inovativnih softverskih rješenja za chat klijente/servere ili chat botove u web, mobilnim ili desktop tehnologijama.

Najveći hackathon u Tuzli do sada organizuju tri studentska udruženja s Fakulteta elektrotehnike, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bicom Systems. Projekat podržava i najveća svjetska organizacija za unaprjeđenje tehnologije IEEE.

Pravo učešća na hackathonu imaju mladi iz cijele BiH između 17 i 25 godina, prijaviti se mogu individualno, ili kao tim od maksimalno 5 članova. Učesnici će uz pomoć mentora raditi na rješavanju odabranih problema u periodu od 27.10.2017. do 29.10.2017., u prostorijama Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Za najbolja rješenja koja unaprjeđuju oblast telekomunikacija predviđene su vrijedne nagrade, a osim novčanih nagrada istaknuti pojedinci dobit će priliku za zaposlenje ili stipendiranje od strane Bicom Systems kompanije.

Prijave su otvorene do 1.10.2017. godine, na web stranici događaja:  https://hackathon.bicomsystems.com.

Podjelite članak: