Promocija knjige ”Terapuet ljubavi ”  Vahide Djedović Promocija knjige ”Terapuet ljubavi ”  Vahide Djedović
Promocija druge knjige tuzlanske profesorice bosanskog jezika i književnosti, psihoterapeutkinje i spisateljice Vahide Djedović  pod nazivom “Terapeut ljubavi” bit će održana u Tuzli, 04.04.... Promocija knjige ”Terapuet ljubavi ”  Vahide Djedović

Promocija druge knjige tuzlanske profesorice bosanskog jezika i književnosti, psihoterapeutkinje i spisateljice Vahide Djedović  pod nazivom “Terapeut ljubavi” bit će održana u Tuzli, 04.04. 2018. u Kući Ismeta Mujezinovica sa početkom u  18:00. Promotori knjige su  dr. Rade Delić, psiho i hipnoterapeut i dr. sc. Larisa Sofic Gasal.  Knjiga otvara raspravu o razlikama izmeđe ljubavi i zaljubljenosti. Budući da su muškarci i žene različiti, imaju različite potrebe i  probleme, zbog tih različitosti knjigu je podijelila na dio za žene, za muškarce i zajednički dio.

”Možda sam subjektivna, ali knjiga zaista može pomoći u očuvanju, očvršćenju i unapređenju jedne ljubavne veze.Može nam pomoći da pogledamo i vidimo gdje smo mi, a gdje je našpartner. Stojimo li blizu, ili smo daleko. I, ako nam je veza u krizi, ima li spasa ili se dostojanstveno trebamo povući.” kazala je Vahida.

Knjiga govori o najčešćim problemima u ljubavnim vezama i načinu na koji se ti problemi mogu riješiti. U današnjem svijetu, zbog različitosti, muškarci ne razumiju žene, žene ne razumiju muškarce, i rat medju spolovima traje.  Moguća rješenja i načine na koji se taj rat može zaustaviti,  da razumijete, prije svega sebe,a onda svog partnera,  možete naći u knjizi “Terapeut ljubavi”.

Piše: Harisa Dautović
Fotografije: Harisa Dautović

Podjelite članak: