Pronađen original Dejtonskog sporazuma Pronađen original Dejtonskog sporazuma
Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i... Pronađen original Dejtonskog sporazuma

Policija je podnijela izvještaj protiv Željka Kuntoša sa Pala, koji je u svojoj kući skrivao originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku i nudio ga na prodaju za 100.000 KM radi sticanja protivpravne imovinske koristi, saznaje Srna.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jučer su lišili slobode lice čiji su inicijala Ž.K. zbog osnova sumnje da je izvršilo krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

U MUP-u su naveli da se Ž.K. sumnjiči da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, tokom ove godine, nudio ga na prodaju radi sticanja protivpravne imovinske koristi.

Ž.K. je jučer uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sproveden u Posebno odjeljenje republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske u Banjoj Luci.

Podjelite članak: