Radnice Fortune traže smjenu stečajnog upravnika: Stečajna mafija nas uništava Radnice Fortune traže smjenu stečajnog upravnika: Stečajna mafija nas uništava
Radnice Fabrike obuće Fortuna ni dvije godine nakon pokretanja stečajnog postupka nisu uspjele naplatiti svoja potraživanja koja iznose nešto više od dva miliona KM.... Radnice Fortune traže smjenu stečajnog upravnika: Stečajna mafija nas uništava

Radnice Fabrike obuće Fortuna ni dvije godine nakon pokretanja stečajnog postupka nisu uspjele naplatiti svoja potraživanja koja iznose nešto više od dva miliona KM.

Odbor povjerilaca još uvijek nije formiran, a većinu bi trebali sačinjavati upravo radnici koji traže smjenu stečajnog upravnika Muhameda Krajinovića.

Tri sjednice Skupštine povjerilaca dosad su propale, a okupljene radnice na današnjoj konferenciji za medije za trenutno stanje okrivljuju stečajnog sudiju Općinskog suda u Tuzli. Bivša radnica Fortune Rabija Hodžić kaže da radnici već gube strpljenje.

“Sutkinja nam je odbila verifikovati potraživanja po novom zakonu, a na zadnjoj sjednici sutkinja i stečajni upravnik su vidjeli da ima dovoljno ruku da bismo odabrali odbor povjerilaca, pa je po nalogu stečajnog upravnika prekinuta. Opet ćemo se organizovati i doći na Skupštinu povjerilaca ma gdje god ona bila održana. Stečajna mafija nas uništava”, rekla je Hodžić Emina Pjanić navodi da su radnici ostavili svoje živote i zdravlje u Fortuni, a danas su bačeni na dno. “Na prošloj sjednici Skupštine povjerilaca pozivana je policija na radnike, a to je neoprostivo

. Preko ovog poniženja nećemo preći. Drugi put ćemo ako treba i silu upotrijebiti. Ako treba ginuti u sali i ginut ćemo, ali sjednica Skupštine, vjerujte da neće biti odgođena”, rekla je Pjanić.

Fortuna je pod hipotekom Porezne uprave FBiH, a imovina je procijenjena na oko 28 miliona KM. Radnici su ranije potraživali skoro 19 miliona KM, međutim, odlukom Općinskog suda u Tuzli, taj iznos je na kraju zaokružen na nešto više od dva miliona maraka.

(Tuzlanski.ba)

Podjelite članak: