RUKOMETAŠI BOLJI OD LOKOMOTIVE 30:22 RUKOMETAŠI BOLJI OD LOKOMOTIVE 30:22
Gračanički rukometaši su bez većih problema u prijateljskoj utakmici savladali Lokomotivu. Bilo je 30:22 za domaćine, poluvrijeme 17:12. Osim početnog vodstva za goste od... RUKOMETAŠI BOLJI OD LOKOMOTIVE 30:22

Gračanički rukometaši su bez većih problema u prijateljskoj utakmici savladali Lokomotivu. Bilo je 30:22 za domaćine, poluvrijeme 17:12. Osim početnog vodstva za goste od 1:2, sve ostalo je bilo na strani domaćina. Najefikasniji na susretu je bio član domaćeg tima Hamidović koji čak 13 puta pogodio mrežu Brčaka.

Krenimo redom.

Kako je počelo u prvih 15-ak do 20 minuta, dobro je da je utakmica i privedena kraju. Lokomotiva je imala početno vodstvo od 1:2 da bi domaćini serijom od 7:0 stigli na 8:2 u 15. minuti susreta. Jaka odbrana, brza tranzicija i sigurna realizacija u napadu bili su karakteristika ovoga dijela utakmice. A još jedna karakteristika je bila dosta nervozna igra, mora se priznati prije svega od strane gostiju i to većinom od jednog igrača, Petrovića. Nervozi na terenu i u ekipi Lokomotive dosta je kumovalo i nesportsko ponašanje trenera Lokomotive, Milosavljevića koji je u prvih 15-ak minuta konstantno prigovarao na svaku sudijsku odluku a nakon jedne je povukao ekipu sa terene i bilo je upitno da li će susret biti nastavljen. Nepotrebno, posebno što se radilo o prijateljskoj utakmici.
Lokomotiva se vratila na teren ali malo nakon toga, već ranije pomenuti Petrović ponovo nesportski faulira jednog igrača Gračanice nakon čega se na terenu stvorila velika gužva a epilog su dva crvena kartona. Pocrvenio je tako već u 15. minuti kapiten Gračanice, golman Ahmetašević koji je reagovao na provokacije a na tribine je poslan i Petrović.

Igra je konačno nastavljena u jednom mirnijem tonu a nakon serije gostiju od 4:1 kod rezultata 9:6 trener domaćih uzima minut odmora. To je rezultiralo boljom igrom i serijom Gračanice od 3:0 za 12:7. Do poluvremena su domaćini održali 5 golova prednosti.

Ponovo je izostala kvalitetnija igra domaćina na krilnim pozicijama.

U drugi dio se ulazi sa tri vezana gola Hamidovića i serijom domaćih od 4:0 za 21:12 i do tada najvećih +9.

Prvi gol u drugom poluvremenu gosti postižu tek nakon 10 minuta igre za 21:13.

Lokomotiva nije imala rješenje za čvrstu igru domaćina u odbrani pa je u 44. i +10 za domaćine, 24:14.

Do kraja susreta trener Doborac daje priliku većini igrača sa klupe a to posebno koristi mladi Musić sa svoja dva odlična gola. U samom finišu je bilo 30:20 za Gračanicu, tek da bi gosti sa dva gola smanjili na konačnih 30:22.

Treba istaknuti da su dobar posao na golu Gračanice nakon isključenja odradili Bosić i mladi Jovanović.

Dodajmo i to da najzvučnije pojačanje, Muhamed Toromanović nije ulazio u igru. Bit će prilike da Tore pokaže šta zna…

Naredni izlazak na teren Gračanica će imati naredne srijede u gostima protiv Konjuha a kako smo saznali i sezona u Premijer ligi BiH bi trebala početi krajem septembra.

Izvor: sport u Gračanici

Podjelite članak: