RUKOMETAŠI U TUZLI NA “DOMAĆEM” TERENU RASTURILI SLOBODU 33:17 RUKOMETAŠI U TUZLI NA “DOMAĆEM” TERENU RASTURILI SLOBODU 33:17
Utakmicu između Slobode i Gračanice smo najavili kao derbi ali derbi je to bio samo na papiru. Stari rivali ove sezone prema prikazanom u... RUKOMETAŠI U TUZLI NA “DOMAĆEM” TERENU RASTURILI SLOBODU 33:17

Utakmicu između Slobode i Gračanice smo najavili kao derbi ali derbi je to bio samo na papiru. Stari rivali ove sezone prema prikazanom u Tuzli ne mogu u istu rečenicu. Slobodu je napustilo nekoliko dobrih igrača i Tuzlaci su se okrenuli mladima i stvaranju bolje budućnosti. Na oprez je ipak navodila činjenica da na klupi imaju odličnog stručnjaka Emira Junuzovića ali i činjenica da je Gračanica i prošle sezone važila za apsolutnog favorita a znamo šta se desilo u Gračanici. Sloboda je pobijedila i na kraju se ispostavilo da je taj poraz Gračanlije i koštao Premijer lige.

Ove sezone ekipa Gračanice je dosta ozbiljnije pristupila susretu i prostora za iznenađenje nije bilo.

Malu nervozu u većinski ispunjene tribine gostujućim navijačima dvorane Mejdan unio je početak utakmice u kojem su domaćini poveli 4:1. Hamidović nije realizirao prva tri napada ali je ipak postigao prvi gol za svoju ekipu.

U 10. minuti je već 5:6 a kod rezultata 5:8 u 13. minuti trener domaće ekipe je tražio tajm aut kako bi zaustavio kola koja su krenula nizbrdo. Ekipa Gračanice je napravila seriju od 7:1!

Ništa se ne mijenja ni nakon tajm auta a ekipa Gračanice “leti” po terenu i prednost se povećava sa svakim novim napadom do konačnih 10:19 nakon prvih pola sata igre.

Bilo je jasno ko će pobijediti samo je ostalo pitanje sa kojom razlikom.

U 37. minuti je po prvi puta +10 za goste, 12:22 u 45. je 14:27 a u 52. 15:31. Susret je završio sa 17:33.

Ahmetašević je zaključao svoja vrata i odbranio i 3 sedmerca. Domaćini nisu imali riješenja ta brzu igru Gračanice kroz tranziciju te kontre i polukontre.

Odličnu rolu je nakon ulaska odradio i sve bolji golman Avdić a i mladi Jovanović je uspio uhvatiti jednu odbranu.

Priliku za igru je dobila većina igrača a Mehmedović je postigao i 3 gola. Inače mladi Mehmedović je u prva dva kola omladinske lige protiv Krivaje i Banovića oba puta u gostima postigao 19 odnosno 16 golova!!!

Jedini problem sa kojim se trenutno susreće ekipa Gračanice je povreda Spahića.

Izvor: sport u Gračanici 

Podjelite članak: