Salkić: Borac sam, izabrao sam put igračkog kaljenja i nisam pogriješio Salkić: Borac sam, izabrao sam put igračkog kaljenja i nisam pogriješio
“Zadovoljan sam u Bratstvu, istina da nas rezultati na početku ove sezone “ne maze”, no izaći ćemo iz krize”, na početku razgovora za SportSport.ba... Salkić: Borac sam, izabrao sam put igračkog kaljenja i nisam pogriješio

“Zadovoljan sam u Bratstvu, istina da nas rezultati na početku ove sezone “ne maze”, no izaći ćemo iz krize”, na početku razgovora za SportSport.ba je istakao mladi 20-godišnji stoper Bratstva, Edin Salkić.

Edin Salkić je dijete FK Sloboda u čijim omladinskim kategorijama (kadeti i juniori) je bio standardan, a po izlasku iz juniora sa tuzlanskim ponosom je potpisao ugovor na četiri godine.

Ostvarenje sna za svakog dječaka, no s obzirom da je želio igrati odlučio je u januaru prošle godine prihvatiti ponudu Bratstva u kojem igrački sazrijeva.

“Da se razumijemo, meni je Sloboda sve. Jedan san sam ispunio kada sam potpisao ugovor sa Slobodom, a nadam se da ću i drugi – standardno zaigrati za Slobodu”, govori mladi Salkić koji nije kao većina mladih fudbalera odlučio proklinjati zlu sudbinu. Izabrao je ispravan put kaljenja u nižem rangu, put kojim su išli mnogo poznati fudbaleri.

“Vidite, nisam dvojio sekunde kada je došao poziv iz Gračanice. Za mladog igrača, pogotovo na prelazu iz juniora u seniore, je najgore utakmice gledati sa klupe za rezervne igrače ili u još gorem slučaju sa tribina. Borac sam, ne predajem se i siguran sam da ću svojim igrama u Bratstvu zaslužiti poziv za povratak u Slobodu”, govori Salkić.

Mladi stoper prati igre tuzlanskog kluba, a u janauru će se ponovo pojaviti na prozivci Slobode.

“Takav je dogovor, u januaru se moram javiti u Slobodu pa ćemo zajedno odlučiti šta je u ovom trenutku za mene najbolje. Drago mi je što Sloboda pruža dobre partije i što se nalazi pri samom vrhu tabele. Uvjeren sam da će tako i ostati. Osjeti se da je atmosfera u ekipi sjajna i da je novi šef struke sve to posložio na najbolji mogući način”, ističe mladi odbrambeni fudbaler.

S druge strane Bratstvu ne ide najbolje. Klub iz Gračanice u sedam susreta je ostvario dvije pobjede i pet poraza.

“Ne igramo mi loše, no rezultat nas ne mazi. Sad nam dolazi Olimpik koji je uz Velež najbolja ekipa lige i moramo pobijediti. Neće biti lako ali mislim da imamo kvalitet i da će upravo ovaj susret biti prekretnica”, zaključio je Salkić koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva postigao i jedan pogodak.

sportsport.ba

Podjelite članak: