Sjajan događaj za buduće ugostitelje: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola Sjajan događaj za buduće ugostitelje: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola
16. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2018, u periodu održavanja od 3. do 5. maja 2018. godine, osim izložbenog dijela, obilovat će i... Sjajan događaj za buduće ugostitelje: U Lukavcu takmičenje učenika turističkih škola

16. Međunarodni sajam turizma i ekologije LIST 2018, u periodu održavanja od 3. do 5. maja 2018. godine, osim izložbenog dijela, obilovat će i brojnim pratećim sadržajima.

Među najmasovnijim pratećim događajima, koji će u Lukavcu okupiti mnogo mladih ljudi iz regije,  je Takmičenje turističko-ugostiteljskih škola, koje će biti održano pod nazivom „Oni dolaze“.

Učestvovat će učeničke ekipe iz: Brčkog, Gračanice, Lukavca, Livna, Tuzle, Vrnjačke Banje (Srbija) i Novog Pazara (Srbija).

Budući ugostitelji će se takmičiti u pet kategorija: kuhari, konobari, poslastičari, barmeni i turistički tehničari, a njihovo ocjenjivanje i superviziju će raditi Centar za edukaciju kadrova CESPU Sarajevo.

Cilj takmičenja je razvoj i unaprijeđenje turističke djelatnosti, usavršavanje obrazovnog procesa u turizmu, razmjena iskustava među školama, te unaprijeđenje znanja i razvijanje takmičarskog duha kod učenika.

 

radiokameleon.ba

Podjelite članak: