Uspješno realiziran projekat opremanja škole u Sokolu Uspješno realiziran projekat opremanja škole u Sokolu
Češka ambasada na čelu sa ambasadorom Jakubom Skalnik boravila je u petak u Osnovnoj školi u Sokolu povodom završetka projekta i puštanja u rad... Uspješno realiziran projekat opremanja škole u Sokolu

Češka ambasada na čelu sa ambasadorom Jakubom Skalnik boravila je u petak u Osnovnoj školi u Sokolu povodom završetka projekta i puštanja u rad informatičke opreme i namještaja koji je finansirala Ambasada Češke u BiH.

Vrijednost projekta pod nazivom “Opremanje škole namještajem i multimedijalnim sredstvima” je oko 17.000KM, i ovim projektom su stvoreni bolji uslovi za rad i učenje svih učenika škole.

Direktor o.š.“Soko“, Nermin Zaketović je posebno bio zahvalan Ambasadi Češke na finansiranju ovog projekta.

„Inače naša škola je bila slabo opremljena kada je u pitanju namještaj i multimedijalna sredstva. Realizacijom ovog projekta naši učenici su u prilici da prate nastavu savremenim multimedijalnim sredstvima kao što to čine njihovi vršnjaci diljem svijeta“, rekao je direktor Zaketović.

Opremanje škole u Sokolu nije prvi projekat na području općine Gračanica koji finansira Ambasada Češke, ova ambasada je takođe finansirala i izgradnju dječijeg zabavnog parka u centru grada te  dječijeg igrališta uz obdanište na Lamelama kao i neke druge projekte.

Ambasador Češke u BiH, Jakub Skalnik je ovim povodom rekao: „Mi smo ovdje u prilici otvorenja projekta koji je finansirala Ambasada Češke u Sarajevu. Mi smo finansirali ovu opremu za školu, za obrazovanje i sretni smo da možemo pomoći.“

Napominjemo da je ambasador Skalnik nedavno boravio u službenoj posjeti Gračanici gdje su on i načelnik općine, Nusret Helić razgovarali o mogućnostima finansiranja novih projekata na području naše općine.

Podjelite članak: