Zašto su muškarci koji vežbaju bolji u seksu? Zašto su muškarci koji vežbaju bolji u seksu?
Vježbanje poboljšava kvalitet seksa, pokazala su najnovija istraživanja na Univerzitetu u Bostonu. Stoga, ukoliko želite da osvježite svoj seksualni život, pojačate želju za vođenjem... Zašto su muškarci koji vežbaju bolji u seksu?

Vježbanje poboljšava kvalitet seksa, pokazala su najnovija istraživanja na Univerzitetu u Bostonu.

Stoga, ukoliko želite da osvježite svoj seksualni život, pojačate želju za vođenjem ljubavi i prije svega steknete dobru kondiciju za duge igre u krevetu, fizička aktivnost je idealno rešenje za vas. Studije pokazuju da osobe koje redovno vježbaju imaju mnogo više samopouzdanja, a tako svjesne i zadovoljne svojim tijelom prosto mame partnera na flert i zavođenje, što je osnova dobrog seksa.

Pored toga, vježbanje je dobro jer jača tonus mišića, daje energiju i poboljšava raspoloženje, a sve to čini da se osjećate mnogo bolje, naročito u krevetu. Bostonsko istraživanje je, takođe, pokazalo da kod muškaraca vježbanje smanjuje rizik od erektilne disfunkcije, što je naročito dobro za muškarce koji dobar dio dana provedu u sjedećem položaju.

Kod žena se blagodeti fizičke aktivnosti ispoljavaju na nešto drugačiji način. Nakon samo 20 minuta vježbanja, prema rađenim studijama, žena ima najveće apetite za seksom. Tada je najspremnija i osjeća se najpoželjnije. S obzirom na to da postoje razni načini na koje se može sprovoditi fizička aktivnost, evo spiska nekih koji imaju najbolji uticaj na seksualni život.

Pilates, jer pojačava dotok krvi u prepone, širi mišiće i povećava samopouzdanje. Trbušni ples, jer opušta prepone i bokove. Joga, jer poboljšava fleksibilnost i čini vas gipkim. Salsa, tango ili sving, jer zahtijevaju pripijanje tijela uz tijelo, što utiče na buđenje seksualnosti.

Također, vježbanje u teretani koje podrazumijeva kardio treninge i vježbe sa dizanjem tegova poboljšavaju opštu kondiciju seksualnih partnera i izdržljivost tokom seksa.

Powered by WPeMatico

Podjelite članak: