10 od 10 za Nihada Kadića 10 od 10 za Nihada Kadića
Zdravo Nihade, hvala ti za vrijeme koje si izdvojio za naš portal. Za početak našim čitaocima kaži nešto o sebi, predstavi se. – Hvala... 10 od 10 za Nihada Kadića
  1. Zdravo Nihade, hvala ti za vrijeme koje si izdvojio za naš portal. Za početak našim čitaocima kaži nešto o sebi, predstavi se.

– Hvala vama što ste me pozvali. Ja sam Nihad Kadić, imam 20 godina i dolazim iz Gračanice.

  1. Zašto nogomet? Šta je to bilo presudno u tvom odrastanju da se počneš baviti nogometom? Objasni našim čitaocima kako izgleda radni dan jednog golmana.

– Ja sam odrastao okružen nogometnim terenima. Zatim i moj otac i skoro sva muška rodbina sa očeve strane se bavila fudbalom, pa čak i sestra jedno vrijeme. S toga mislim da je bilo prirodno da i ja makar probam. Navika je to od malih nogu, prvo počeš gledati, pa dođe želja da i zaigraš – prvo iz razonode a kasnije to preraste u nešto ozbiljnije –  eto barem u mom slučaju je tako.

  1. Kako izgleda tvoj trening?

– Pa svaki trening je drugačiji, recimo trening četvrtkom –  prvo se zagrijemo mi golmani sa trenerom golmana, odvojeno od ostatka ekipe, zatim se priključujemo njima gdje radimo završnicu i šutiranje na gol te na kraju treninga igramo na dva gola. Poslije toga slijedi istezanje i završetak treninga. 

  1. Šta od opreme treba posjedovati jedan golman?

Gornji i donji dio radne trenerke, golmanske rukavice, kopačke i dodatno šta mu treba. Ne koristi svaki golman isto, ali u suštini je to to.

  1. Ko je Nihad privatno? Šta radiš u svoje slobodno vrijeme?

– Svoje slobodno vrijeme organizujem tako da ga nažalost koristim i za individualne trenigne,ali nađem vremena i za društvo. Organizacija je ključna, ako ne rasporedim dobro vrijeme onda zaista nema vremena ni za šta.

  1. Da nisi to što si danas bio bi šta?

 – Da nisam ovo što sam danas ne bi bio ništa – šalim se. Nisam dugo razmišljao o tome ali najvjerovatnije bih bio informatičar.

  1. Koliko golmani prolaze kod djevojaka, znamo da djevojke lude za sportistima, da li je ista priča i u životu jednog golmana?

–  Pa djevojke vole općenito nogometaše tako da mislim da nema neke razlike između igrača i golmana kad je to u pitanju. Nije da smo mi nešto poznati pa da smo na meti silnih djevojaka, ali valjda prolazi to kad se spomene profesija.

  1. Zauzet ili slobodan?

– Zauzet.

  1. Neostvareni snovi?

– Pa neostvarenih snova još nemam, ali ako ne uspijem u nogometu to bi definitivno ostao neostvaren san.

  1. Mlad si, ali šta bi poručio generacijama koje tek trebaju da se ostvare, tj. kao sportista imaš li neke savjete za naše čitaoce, kako voditi normalan život a uz to biti u kondiciji i biti zdrav.

–  Već je od ranije poznato da nema uspijeha bez truda, rada i strpljenja, tako da sve to treba ispunit pa se nadati nekom uspjehu. Ako nemate neke pretjerane ambicije onda je dovoljno bilo kakva fizička aktivnost i prilagođena ishrana svakako. Svi mi imamo faze kada jedemo u nekontrolisanim količinama ali treba imati mjeru i kad stati.

Podjelite članak: