Vježbe za savršenu zadnjicu Vježbe za savršenu zadnjicu
Ovi jednostavni pokreti su vam dovoljni za savršenu zadnjicu. Ukoliko ih unesete u svoju rutinu rezultati će biti očaravajući. Gluteus predstavlja najveću grupu mišića... Vježbe za savršenu zadnjicu

Ovi jednostavni pokreti su vam dovoljni za savršenu zadnjicu. Ukoliko ih unesete u svoju rutinu rezultati će biti očaravajući.

Gluteus predstavlja najveću grupu mišića u tijelu, tako da kada vježbate gluteus dodatno sagorijevate kalorije čak i nakon što prestanete trenirati. Kada je riječ o vježbama koje će zategnuti, podići, oblikovati i učvrstiti zadnjicu, body.ba vam predstavlja 5 laganih vježbi koje će učiniti čudo za vaše tijelo.

Box jumps

Ova vježba povećava srčani rad i ojačava gluteus i mišiće zadnje lože.

Počnite ovu vježbu tako što ćete stajati ispred kutije, ili stepenice. Krenite u položaj čučnja i zatim skočite na kutiju s obje noge. Obratite pažnju na to da se na kutiju dočekate pažljivo u poziciji čučnja.

Ponovite 20 puta.

Sumo čučanj

Tonira gluteus, unutrašnje mišiće butine i kvadriceps.

Počnite u stojećoj poziciji sa raširenim nogama. Uzmite jedan manji teg i držite ga ispred sebe sa ravnim leđima i trupom. Polako savijajte koljena, kao da idete u položaj čučnja. Polako se vraćajte u početnu poziciju.

Ponovite 25 puta.

Mrtvo dizanje

Za čvršći gluteus i mišiće zadnje lože.

Počnite u stojećoj poziciji za malo raširenim nogama, uzmite teg u svaku ruku i držite ga na visini kukova. Dok držite pravilan položaj leđa i glave polako počnite da se spuštate prema koljenima, tokom vježbe ne savijajte koljena. Polako se vraćajte u početnu poziciju.

Ponovite vježbu 20 minuta.

Step-up

Oblikuje gluteus, kvadriceps i mišiće zadnje lože.

Počnite u stojećoj poziciji sa jednom nogom na kutiji, a drugom iza vas dok držite tegove u obje ruke. Dignite nogu koja je na podu i ispružite je u zraku. Polako se vratite na početnu poziciju.

Ponovite 15 puta svaku nogu.

Duboki čučanj

Tonira gluteus i kvadriceps.

Počnite u stojećoj poziciji sa nogama raširenim u odmjeru na ramena. Uzmite tek u svaku ruku i držite ga iznad ramena. Krenite da sjedate baš kao da ćete sjesti na stolicu. Spustite se što dublje možete. Polako se vratite na početnu poziciju.

Ponovite 25 puta.

Powered by WPeMatico

Podjelite članak: